2023. december 10., Judit napja van
 
Város | Bemutatkozás | Sport
Sport
« vissza Nyomtatás

Tab a sportban is megtartotta körzetközponti szerepét. A város egyesületei közül a legmagasabb bajnoki osztályban (jelenleg az NB II-ben) a Tabi Röplabda Club felnőtt és ifjúsági csapata szerepel. A másik versenysport egyesület a Városi Sport Club, amely ötcsapatos (felnőtt, ifjúsági, serdülő, U-13, öregfiúk) labdarúgó- valamint sakk-, asztalitenisz-, fogathajtó-, és tömegsport szakosztályt működtet. A labdarúgók megye II-es bajnoki, megye I-es többszörös dobogós, az utánpótlás csapatok megyei bajnoki címekkel dicsekedhetnek. A sakkozók háromszoros megyei bajnokok. Az asztaliteniszezők a megyei bajnokságban szerepelnek, a fogathajtás pedig az elmúlt években kezdett meghonosodni a településen.

A nemzetközi szintéren jelenleg Salamon Erika a Tabi Fitness SE fekvenyomó versenyzője a legismertebb tabi sportoló, aki a számtalan magyar bajnoki címe mellett Európa bajnoki dobogós valamint világbajnoki helyezésekkel is dicsekedhet.

A városban a versenysport és iskolai sportegyesületeken kívül még az alábbi szabadidősport egyesületek működnek: Béke Horgászegyesület, Féhatos SK, Fitness SE, Haj-sza SE, MTTSZ Lövész-Íjász SE, Eszterlánc Gyermek Aerobic SE, Zenit Sportrepülő SE Modellező Szakosztálya. A település fiataljai körében népszerűek még a téli sí táborok, valamint a vándortáborozások, de sokan részt vesznek az iskolák, óvodák által szervezett úszótanfolyamokon is.

A városban évről-évre megrendezik többek között a Május elsejei sportnapot, a Féhatos Kupa kispályás labdarúgó tornát, a "Fut a Tab" utcai futóversenyt, a kettes-fogathajtó bajnokságot valamint a téli teremlabdarúgó bajnokságot is.